asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Monday, March 29, 2010

_award to all...


in the name of ALLAH...


k, ni sekadar suke suki je kot??? kan solehah??? hehe..and the content is only about an award..
thanks to my dearest solehah..love ya!

ni syarat2 nak jadi blogger yg dah dapat award...

~ Thanks & Link The Person That Gave U Da Award..
~ Pass Da Award Onto 15 Bloggers You've Recently Discovered & Think Are Fantastic..
~ Contact Said Blogs & Let Them Know They've Won Da Award..
~ State 7 Things About Yourself...

the 15 bloggers are..


7 things about me...

ana budak baru belajar
ana masih menuntut sebagai pelatih penolong pegawai perubatan
ana nak sangat pakai purdah
ana suka lagu rock (insaflah wahai jiwa kalut)
ana suka makan roti cecah zaitun
ana suka belajar medic
ana single girl in the family

its just an appreciation to all...semoga ALLAH beri lebih lagi atas usaha agama yang antum lakukan...amien...

Tuesday, March 23, 2010

eye irrigation..

in the name of ALLAH...

surgical nursing...MANS 2112...23march2010, 8.30am peperiksaan formatif,
maksud eye irrigation adalah membersihkan ruang mata dengan airan secara berterusan samada menggunakan larutan ataupun ubatan..

0410am..
ana dah buat satu 'eye irrigation' yg buatkan hidung pun alami kongestan..subhanallah walhamdulillah walaailaahaillallah...Bayan Maulana Syamim masa jord di Sri Petaling, yg sorang sahabat seagama kongsi d ym, ana dengar teliti (walaupun ngah study nursing tuk exam pagi ni..huhu) dan...this irrigated eye nak lebih! oleh kerana saiz bayan tuh besar sangat, a problem has occured while downloading it. adei...gantung beb...

tapi, walaupun sesingkat beberapa minit bayan berlansung di tympanic membrane ana ni..terkesan di hati dan menusuk di kalbu (chewah...) hidung pun dah kongestan dengar bayan tuh, eye pun ter-irrigate, and thats a real bayan! semoga hidayat dan taufiq Allah tersebar ke seluruh alam, AMIEN...

in this case, i want it very the much..haha nak dengar sampai habis...insyaALLAH...pada insan2 yg tau bayan tuh dan ada...tulunlah upload kat mana2 and kasi ana link bah..ya? hehe..

jazakallahu khairan kathira!

Thursday, March 18, 2010

feelin' of w0t?

in the name of ALLAH...

hari ini dan hari2 sebelumnya, ana menjadi insan yang macam..ntah..

simple but irritable...kenapa ya??

kicking these stuff outta my brain, letting them flew away like priceless things...wot a cruel girl are u...hey! please jaga hati orang la wei...okay then..[but they dont like my deen, wot should i do more?] T_T

being like not-wot-u-like (in this world) is my favorite thing...for u dont like wot i like..wot i like??? totally unpredictable...

its complicated..
its annoying...
its hard to understand girl like me...
its an idiopathic condition then

several times in life, i'm hard-thinker person...but most, me is always wanted to be a simple little girl...

living life happily, and being a cute creature (hahahahaha_perasan!) are the most important thing, w/o forgetting the main cause to be a Mukminah (i want to be one...T_T)

searching for tranquility...

LoVe!


(gambar tiada kena ngena dengan post pun)

Thursday, March 4, 2010

mati semakin dekat_

in the name of ALLAH...

its been 21 years I live in this world, making my own stuff, being judge by ALLAH, and there's no fees until now...for anything I've earned...Oxygen, organs, cloths, foods, thinks, and anything that HE borrows me...and still...I'm alive and live in this non-immortal world...

dan kerana ALLAH jua lah, ana kena bersyukur dan bersujud....segalanya adalah kerana adanya DIA...terima kasih ALLAH...menjangkaui umur 21, ana terasa jugak..mati semakin hampir pada ana...ye lah...susah jugak lau tak sedarkan diri sendiri kan?? hmm...then I have to realize that this world will OVER...and there will be ANOTHER WORLD...

beberapa hari yang lalu, adalah sahabat2 yang buat seprais party...konon nak sambut befday (macam sambut hari KEMATIAN plakk...T_T) then, ana join aja...Girl's day out! huhuhu...dierang belanje stimbot. ntah camne nak eja better, tapi itulah yang ana tauk..huhu...then this is the cake...




terima kasih sahabat2...i love you all to remind me that LIFE IS NOT FOREVER....DEATH IS NEARBY....lalalala (bersenandung madah sepi...kuang3)

dan hadiah's yang ana dapat kutip sempena buffday nieh...huhu...sementara jek, sok luse dah MATI, bende nih jadi sahabat ana pulak kat dunia lain, menuntuty amacam dia digunakan di dunia dulu...warghhhh....



daripada junior sem 2...adik TUT..huahua




daripada juvi, eeja, kanchana dan...yuzuan...

semoga ALLAH mematikan ana dalam KEIMANAN YANG TEGUH PADANYA...amien_

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...