asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Wednesday, March 30, 2011

_kasihku..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

saya sedang rindu..rindu kepada dia..huhu..maaflah saya cuma orang yang biasa2 saja..yang punya rasa kerinduan..

semoga bertemu lagi wahai bonda tercinta..salam sayang..


(gambar hiasan semata2)

ku rindu,wajah dan senyumanmu..
memberikan cahaya di dalam setiap mimpi2 ku..
kau pergi membawa hati ini..
tinggalkan ku sendiri dalam sepi..
lafazkan cinta dari bibirmu,
ingin ku dengar sekali lagi..
lafazkan dari hati tulus dan suci serahkan cinta abadi..
bisikkan rindu nada nan syahdu..
pintaku yang terakhir darimu,
pintaku hanya satu..
usah kau berlalu..


p/s: I LOVE YOU~


wassalam..

Friday, March 25, 2011

_sefikrah..?

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

tajuk ini agak fofular di kalangan ukhti2 yang ikut tarbiah dikenali sebagai usrah...huhu

DAHULU..
saya pernah diberitahu, lebih baik menikah dengan geng2 ikhwan yang sefikrah..saya mula berfikir saat itu..perlukah ya?akan berkembangkah agama kiranya saya menikah dengan yang sefikrah <--- erk?

YA?..kerana orang yang sefikrah ini punya matlamat hidup untuk berdakwah..dakwah akan hidup dalam keluarga..dakwah akan berterusan dalam keluarga dan mudah untuk menyebarkannya kerana semua ahli keluarga sudah sefikrah..hmmm..

Sunday, March 20, 2011

_maafkan saya..

in the name of Allah..

assalamualaikum..

maafkan saya, jika saya tidak seperti yang kamu harapkan..
maafkan saya, jika saya tidak bisa menepati segala yang kamu inginkan..
maafkan saya, jika kata-kata saya sentiasa menyakitkan kamu..
dan sekali lagi maafkan saya..
atas segala kesilapan yang saya lakukan kepada kamu semua..
siapa pun kamu..di mana pun kamu..
maafkan saya..
T_T

Monday, March 14, 2011

_emergency department..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

1st word....Allahuakbar~

2nd word....Muhammadurrasulullah~

3rd word....penat~

4th word...best~

5th word....blurr? (haha)

Friday, March 11, 2011

_sedih dalam kontroversi..

in the name of Allah..

assalamualaikum..

saya terpanggil untuk menyentuh satu perkara..bukan takat sentuh..koyak teruslah.huhuhu..

hari nih..tadi..saya search2 video melalui encik u-tiub.dan tiba2 saya terjumpa beberapa video yang komen tentang usaha agama ini dan hal itu agak merobek hati saya... <---- mungkin saya patut kurangkan social network kot?huhu padan muka awak baya..

Thursday, March 10, 2011

_babai..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

babai bilikku
babai katilku
babai rumetku
huhuhu

daku bakal meninggalkan bilik ini.buat kali pertama dalam semester ini.huhu sedih2.babai makanan yang murah-murah (free pun ada)..aiseh..tacing-tacing plak,apa kes nih..

Sunday, March 6, 2011

_semasa bosan...

in the name of Allah

assalamualaikum wbt :)

bosan ke kak?

***

pada suatu hari..kami berdua sangat bosan..tiba2 kak juvilyn memanggil diriku (yg perasan muda ini walhal lebih tua dari kak juvilyn,eh?)..

'baya,ke mari kau..cepat..sini tengok nih'

daku dengan cergas menyahut cabarannya..dan melompat ke tutttt...

Friday, March 4, 2011

_been busy lately..?

in the name of Allah..

assalamualaikum..

busy sangat ka baya? harap x busy untuk luang masa pada Nya..insyaAllah~

awal minggu nih busy sangat siapkan dua laporan sekali gus..haa..penat menaip...Alhamdulillah Allah bagi saya masa dan tenaga..

lepas tuh kena tutup buku log (buku yg banyak procedures kena lulus! haa)..pening2..dan segala puji hanya untuk Allah...segalanya Dia permudahkan bagi saya :)

alhamdulillah...tidak putus...^^,

dan terima kasih pada yang wished me yesterday's yesterday and moreover yesterday (what?)...terima kasih banyak2..may Allah bless..hadiah mana..erk?!

thanks a lot..i am getting older and older..semoga bukan sekadar usia yang bertambah..amalan juga bertambah2..tambah! uhuk2~

and these are from my lovely people surrounds me..thanks peepz..!


walaupun sebenarnya icing cake bukanlah kegemaran..huhu tapi makanan free AKA hadiah adalah sedap
*love*


sweet je..
*love*


:)

JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRAN

saya sangat berbesar hati...jika kamu juga menyertakan doa untuk diriku yang dhaif ini..uhuk2


argghh...saya dah masuk 22...tua ke?hehe..masa untuk menjadi lebih matang..yeah! (tipu je ni)

***

makcik: assalamualaikum ustazah..

daku: waalaikumussalam (dalam hati)

makcik: cantik baju*...SEKOLAH mana nih?

daku: eh...X SEKOLAH...

makcik: habis tuh?

daku: kolej...

*saat itu saya dan sahabat pakai baju batik kelas (setiap khamis kunun)..

nampaknya saya masih kelihatan MUDA! o yeah! hehe...

p/s: kalau muda tapi hati gelap xda guna jugak baya..sedarlah wahai diri..

tsk...! T_T

*insaf*

dunia kata pergi, ajal kata mari

wassalam



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...