asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Saturday, April 30, 2011

_imperfect..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

siapa yang rasa dirinya sempurna? sila angkat tangan, perkenalkan diri, dan mengaku bahawasanya dirinya perfecto..sila lah..

***

jika dirimu dilanda kekecewaan, utuskan kalimah pada Tuhan..
jika hatimu tidak tenteram, sedarkan hatimu daripada lamunan..
jika jiwamu dalam kebingungan, menangislah di hadapanNya jangan berdiam!
dan..
kiranya itu tidak memberi sebarang perubahan, sedarlah sesungguhnya dikau pergi ke selekoh yang jauh dariNya..

benar..saya tidak sempurna.dan bagi saya tiada siapa pun yang sempurna..melainkan kesempurnaan pada Allah..

setiap manusia itu diberikan perasaan.perasaan yang samada boleh dibendung, ataupun perasaan yang hanya boleh dilepaskan begitu sahaja..perasaan ibarat flatulence, tidak dilepas terasa sakit, diluah malu padaNya.. (jangan tanya apa itu flatulence.hoho)



amarah
benci
kecewa
merajuk
suka
gembira
sedih
geram

bla bla bla..

Allah menjadikan manusia dengan keindahan akal.digunakan untuk kebenaran..dan hanya kepada yang haQ..yang haQ..yang haQ..

"baya, kau tidak boleh melihat sesuatu kekurangan sebagai keburukan.kerana kau juga bakal 'buruk' dek kerana keburukan yang sedang kau lakukan, yakni melihat sesuatu kekurangan sebagai keburukan!"

haila badan.fikiran runsing minta dijauhkan..sedapkan hati dan perasaan dengan janji Tuhan..mungkin ada yang bakal tidak faham..atau buat-buat xpaham..atau langsung takmau paham! haaa...sudah2...lebihkan hatimu kepada Allah, semata-mata~

Allah sahaja bisa menilai.
Allah sahaja yang bisa menghukum.
Allah sahaja yang bisa memberi kebaikan dalam setiap pemandangan.
Allah sahaja yang maha KUASA.
maka Allah sahaja yang MAHA SEMPURNA..

i just need some air.
some spaces.
some ideas.
and forgiveness from my Lord.
see.
i am imperfect.
see..i mean look deeply..inside!

together with this, i sincerely want to say SORRY for those who think i am not a good person, because i am not. i have sins, little good deeds.but as a reminder for me, Allah is MAHA PENGAMPUN akan hamba-hambaNya yang berdosa..which is me.. T_T

forgive me as i am not a good friend or person in your life..i am imperfect..

till then..if i am still here, and alive..


wassalam


Tuesday, April 26, 2011

_around the corner..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

EXAM IS AROUND THE CORNER..SO I SIT FAR FROM THE CORNER, CAN I?

urgh~

baya2..mana kesedaran hang pi ni?

ok2..focus baya,focus...


(nampak beno nipunye..hoho)

inshaAllah

doakan kawan-kawan saya dan saya..

jazakumullahu khairan~


wassalam


Friday, April 22, 2011

_releasing the brain-tense by..

in the name of Allah..

assalamualaikum :]

i am having some tensions here.
tapi buat rilek sudah.so trying to get some fun with roommates here in Yan..

mau hirup udara segar.itu jek.

Wednesday, April 20, 2011

_mentaliti orang kita..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt :)

mentaliti orang kita..membosankan punya tajuk.ce cite pasal bulan ka bintang ka, lagi best...erk...its around me and around us.saya mau jugak cakap.hohoho..sila baca jika berkenan di hati..ehek~

kenapa dengan mentaliti orang kita?ada apa dengan orang kita?

sepanjang saya kerja @ praktikal di hospital nih..banyak benda saya dapat belajar..macam-macam ada..alhamdulillah kurniaan dariNya..inshaAllah,untuk memudahkan saya bagi treatment dekat muslimah-muslimah di luar sana..takdalah tersekat dengan dresser (dressa) @ MA lelaki sahaja..kan3?

*cita-cita nak jadi doktor, tapi Allah bagi jadi dressa..kun fayakunnn..maka jadilah!

Sunday, April 17, 2011

_tidak mahu dilihat..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

pada suatu hari, saya approve satu friend request di muka-buku (erk..sosial kak! uhuk2)

dia bertanya kepada saya..

"u takda gambar ke dalam nih?"

Wednesday, April 13, 2011

_sayangilah dan cintailah..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

alhamdulillah.penat.huhu

sekarang saya praktikal di Labor Room dan wad bersalin Melor 1, Hospital Yan, Kedah..best jugak..bahagia tengok ibu2 mengandung..huhu terbayang muka mak dulu, mesti comel... :)

alhamdulillah, saya sudah tengok 3 kes kelahiran normal...dan alhamdulillah saya sudah pandai pegang baby yang baru lahir...dulu saya takut bebeno mau pegang baby yang baru lahir tauk..huhu sebab mereka agak RAPUH...huhuhuhuhu :)

Thursday, April 7, 2011

_khas buat kak umu..

in the name of Allah..

assalamualaikum..

entry kali ni khas buat kak umu..hehe hari tuh kak umu ada minta resepi nasi kuning ngan lauk2 yang lain dalam entry lalu..inshaAllah ini dia..hehe selamat mencuba :)


Monday, April 4, 2011

_selamat ulang tahun sayang..

in the name of Allah..
assalamualaikum..
saya meng-onlinekan diri disebabkan saya ada presentation esok hari..huhu penat2..semoga Allah memudahkan segala perkara dan melancarkan bicara..amin ya Robb..
hari ini hari kelahiran adik saya yang bongsu..Alhamdulillah..

SELAMAT ULANG TAHUN MOHD SURADY..
may Allah bless you in everything you do sayang..hehe nanti balik dapatlah hadiahnya ya..wee :))
itu saja..kena fokus dulu..huhu
wassalam..

_jamuan di A&E..

in the name of Allah..
assalamualaikum wbt..
alhamdulillah dengan izin Allah kami dapat buat satu jamuan (org sini kata kenduri) sebagai penghargaan kepada staf2 A&E Hospital Yan, Kedah.. :)
macam task plak sebab kami disuruh untuk masak makanan import dari sabah..haha apalagi,keluar segala jenis resepi nenek moyang..haha..paling ndak tahan pasal ulat sagu yang begitu popiler dalam tibi (not the disease)..huhuhu

Friday, April 1, 2011

_kawin..??

in the name of Allah..
assalamualaikum wbt..
cuti final semester 4 yang lalu, saya balik sandakan..bahagia rasa di jiwa ini..(sekarang kerinduan pulak dah)
apa cer?
bapa jemput di airport dengan teksi usangnya.huhu.daku salam tangannya dan cium tangannya..tangan yang telah banyak berkorban demi anak2nya..wuwuwuwu T_T
bapa nih kalau kita bawa becerita..banyak ceritanya..huhu biasalah..orang ynag sudah berumur memang macam nih.nasihat pun banyak..tapi biasa dah,dah title pun bapa saya :)
kemudian dan kemudian..saya sampaillah di rumah yang dirindui..disambut dengan salaman adik2 yang chommmelllllll dan abang yang serabut rambutnya sebab lambat bangun..adeh..muka basi jugak yang dia bagi..tapi kena salam and cium tangan dia jugak..wekkk haha~
masa bertapak sekejap di ruang tamu, saya bukalah bagasi sebesar saiz diri sendiri dan keluarkan segala buah2 tangan tapi takda buah-buahan..huhu mereka dengan wajah paling gumbira menerima hadiah.haha..bahagia saya tengok..sorang je tak dapat, abang saya yang muka comot itu..huhu sebab saya tak sempat nak belikan dia ole2..MAAFKAN DAKU WAHAI KEKANDA..hee
dalam sibuk2 makan buah betik yang sejuk lepas masuk peti ais yang bapa beli semalam (<--katanya), tiba-tiba jak bapa bersuara dengan nada yang tidak bisa saya tafsirkan maksudnya..
"bapa ndak larang kalau kamu dua mau kawin awal.."
(saya dan abang saya berpandangan dan mata membulat, terkejut!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...