asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Thursday, January 19, 2012

_revise..!

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt :D



"apa kuasa Nabi Musa?"

"kalau Nabi Idris?"

"ohh........siapa Nabi yang buat kapal paling besar tuh?"

"ermmm...Nabi apa yang kena makan ulat?"

"adakan Nabi ditelan ikan paus? Nabi mana?"




revise, revise, revise!


saya di terpa dengan soalan-soalan yang banyak ini!

hehe..

perlu revise pasal sirah an-nabawiyyah.

anak-anak (adik-adik) saya bertanya tidak henti soal sirah nabi dahulu kala.

kelu jugak lidah mau cerita semua.

cukup dengan muka puas hati itu, daku berbahagia!

mau beli buku sirah untuk mereka, belum diberi kemampuan.

rezeki belum ada.

inshaAllah. bermohon tidak henti :)

mari cari dulu dalam internet!

kopi pes dan hafal.

pastu cerita balik semuaaaaaaa...

dan bergembira dengan wajah mereka yang puas hati.


^^


anak-anak kenit yang sungguh nakal tapi berakal.

alhamdulillah.



-terima.kasih.Allah-



wassalam

Sunday, January 15, 2012

_free..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt :)

alhamdulillah..

memandangkan saya sekarang ni bambong tegar, jadi saya pun freeeeeeeeeeeeeeee sangat mauupdate belog. hehe :P

di samping itu, saya juga free untuk mencuba-jaya resepi2 yang tidak pernah di buat dek orang. haha. kalau masakan tuh fail, cakap jak fail. cover lagik. haha well, kadang2 jadi..kadang2..ehem..den sendiri pun nda lalu mau menjamahnyaa..

di kesempatan masa yang sungguh lapang ini, dah takda keja lain, belajar-belajarlah buat keja agama. hmm..skang ni dekat adik2 je mampu..duh..lemahnya!!! :(

doakan saya, doakan saya, doakan saya.

dengan adik-adik pun hidayat sesungguh. sebab diorang ni, adui..kalau masuk raja lawak, kompem menang! haha. pelawak nombor satu. tapi kalau tanya soalan, tiba-tiba ada bunyi cengkerik lalu. senyaaaaapppppppp jak. hahaha itu tandanya...nda tauk....haha :P


jom ta'lim!

susah benar jadi cikgu yang berdedikasi, sedang diri sendiri bagai tiada dedikasinya. aduh. doakan saya, LAGI.

mau sampaikan tentang agama ni sukar. mereka yang setia dan tegar buat usaha di jalan Allah, benar-benar mujahid dan mujahidah. sebab memang mujahadah! huhu respek sungguh dengan iman yang depa ada. mashaAllah..kurniakan hamba iman seperti orang-orang yang solehah. aminnn ya Rabb T_T

kadang-kadang, dalam sibuk-sibuk buat ta'lim, pandai merayap otak depa. soalan-soalan pelik pun keluar..pasal sains..pasal binatang..pasal makanan..pasal dajjal pun tiba-tiba ada, walaupun masa tuh baca hadith fadhilah solat. haha. otak kanak-kanak, aktif tapi pelik-pelik yang depa fikir. kannn???

minta tunjuk ajar kakak-kakak senpai, yang banyak pengalaman. mohon nasihat saya yang lemah. mohon doakan jugak supaya sentiasa istiqamah serta nur al-quran dan hadis masuk dalam hati dan rumah kami. inshaAllah. jazakumullah khairan kathira.

:')

'maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?'

alhamdulillah..


inilah kes kalau free sangat nih. rajin betul update2 nih..grrr mari update iman! :)



wassalam.


p/s: bambongan = penganggur. :)

Monday, January 9, 2012

_donut..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt :)

alhamdulillah, Allah beri penghidupan untuk bekalan kematian. erk. mesti beringat, hidup cuma satu persinggahan, ye dak?

sedang menanti datangnya surat panggilan untuk penempatan wajib (kerja, kerja, kerja. fening di buatnya. haha) baik buat kerja agama. hehe :D

ok..apa kes tajuk donut nih?

haha..

FYI, saya ni adalah penggemar donut yang hebat. sangat suka makan donut. entahlah kenapa. mau kata ada darah2 mat salleh, ndada jugak. haha. Allah bagi suka.. heee~

jadi, atas ketersukaan yang besar itu, saya pun belajar-belajarlah buat donut sendiri. untuk lebih puas hati dengan kebersihan dan cara buatnya. bahan-bahan inshaAllah yang halal dan bersih :)

sudah dua kali buat donut hiasan coklat. donut biasa jak, tapi yang atas dia tuh coklat. sedapnya..hehehe


-saya budak baru belajar, maaflah kalau bentuk nda sekata dan comot-
hihi

hehe...comot dan tidak kemas ya donut yang saya buat. haha. ndapa..permulaan..nanti sudah biasa, ok sudah tu. inshaAllah.

adik2 pun suka dengan donut nih..saya lagilah bertambah2 semangat mau buat. abang saya pun suka..bapa makan satu jak. pantang sungguh makanan manis. seram katanya tengok orang yang ada penyakit kencing manis (diabetes). huhu fahamlah kenapa dia tak berapa suka. tapi ambil hati anak, makan sebijik jadilah kot nohh? hehehehe

:D

dan saya pun bahagia.

bab makan donut, saya boleh makan sepinggan (dalam 6-7 biji saiz yang comel2). tapi beransur-ansurlah. bukan telan sekali. itu pelahap namanya. haha. suka sangat, tapi yang saya buat sendiri lah. kalau beli dunkin donuts or big apple, xde duitnye. hahahaha :P

baik buat sendiri, berbaloi-baloi :)

donut ni simple jek, tu yang saya suka buat. kuih yang susah2 saya x pandai. haha. jangan ketawakan saya ya. hehe

ada jugak angan-angan mau berjual donut, tapi...err...hehehehe saya suka, xtahulah orang lain suka ka tidak. lalalala but on top of that, saya lagi suka bagi adik-adik saya makan donut daripada saya jual. haha <--- tiada fikir bisnes langsung! huh!

jadi kesimpulannya, saya suka makan donut! itu jak.

haha..maaf2 kalau entry tiada input yang bagus. saya suka baca blog anda semua, tapi saya kalau update blog susah mau bagi yang best2. urgh! oh cik otak, silalah berkembang!

huhu.

maaf maaf maaf.


wassalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...