asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Sunday, October 30, 2011

_iklan lagi..?

in the name of Allah swt..

assalamualaikum wbt..

alhamdulillah..pukul 8 pagi nanti masuk kerja semula, masih di klinik kota sarang semut. hehe sempat jugak saya mau post sesuatu..

seperti biasa, tiap minggu, hari ahad kami menumpang van kolej yang hantar student ke Yan, untuk balik klinik. dan setiap kali itu juga radio dipasang sebagai hiburan anak muda di dalam van tersebut. haha. saya orang tua lah kalau macam tuh, sebab tidak terhibur. hakhak :P

tapi, hari nih, saya terdengar lagi satu iklan..yang semoga iklan tuh tidak lagi diperdengarkan. anda tahu iklannya bagaimana? hmm..

"kalau macam tuh, jangan makan beramai-ramai. kalau makan sorang-sorang, pandailah dia basuh sendiri pinggan lepas makan."

(lebih kurang atau langsung xsama ayatnya.haha tapi at least mesejnya sama.)

tip PANAS dari panas.fm untuk orang2 yang menyampah jadi kuli kepada orang-orang yang liat mau basuh pinggan lepas makan (SENTAP-hatimaknak!)

what is your opinion people?

makan berjemaah itu sunnah. ok, is that ad x fikir yang majoriti penduduk Malaysia adalah muslim? err..or is it just me who fikir macam-macam nih?

and ikramul muslimin. Nabi s.a.w ajar kita untuk sentiasa memuliakan saudara/i muslim yang lain. kan kan kan? so apapun keburukannya, dia tetap Muslim, means saudara/i. dan kita sepatutnya membantu sesama rakan, x kiralah dalam apa jua situasi, basuh stokin sekalipun, niat kerana Allah. sebab hanya Allah yang menilai, not human beings.



don't judge, but think. it's just an opinion from the bottom of my heart. haha. jiwang seh.



wassalam.

4 comments:

Anonymous said...

insya Allah amal sunnah. jgn ikut pendapat majoriti.

asy_syakirin said...

anon:

inshaAllah...jazakallah...saya pun lemah jugak...semoga Allah tetapkan yakin dalam hati inshaAllah..~

Hidayatullah said...

saya pon slalu makan sorang..astaghfirullah.. nabi ibrahim sanggup cari orang utk makan bersama.. moga2 dpt amalkan..

asy_syakirin said...

Hidayatullah:

inshaAllah...azam untuk amalkan sentiasa inshaALlah...amin3...~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...