asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Wednesday, August 11, 2010

_feel blessed..

in the name of Allah..

subhanallah alhamdulillah laailahaillallah allahuakbar

allahurobbi...segala puji hanya buatMu ya Robb, Tuhan yang maha satu...



segala kesyukuran ana panjatkan kepadaMu ya Allah...atas nikmat ramadhan ke 21 kepada diri yang hina dan jijik ini...ALHAMDULLILAH!

tersenyum lebar ana menyambut bulan mulia...sapa yang tak hepi kan?huuhuu masih diberi peluang untuk menggandakan ibadah dan masih diberi peluang untuk ikram lebih2 (terutama time iftar) pada saudari2 yang lain...alhamdulillah!

semoga ramadhan kali ini ana tak sia-siakan dengan benda tak berpaedah, dan semoga ana lebih istiqomah dan kuat untuk menjalani ibadah puasa dalam tenggang waktu praktikal di Unit Kesihatan Sekolah dan Klinik Ibu dan Anak, insyaALLAH...may Allah bless~

tangisan dalam pujian rasa sebak dan terharu
tangisan dalam kegembiraan mendambakan kebahagiaan dalam ramadhan
tangisan syahdu berpuasa di perantauan (lagi)
tangisan bakal beraya di dorm syawal ini

terciptalah satu tangisan dalaman yang hebat menutupi ego yang terjunjung...hohoho...segan deh nak nangis depan geng2,tak rock lah ----> erk?

permulaan ramadhan adalah rahmat...(al hadis,fadhilat ramadhan)...maka rebutlah peluang ini, insyaAllah rahmat Allah kepada semua yang menginginkannya. pintalah rahmat Allah di mana jua anda berada, hatta dalam toilet sekalipun (dengan membaca doa b4 and after entering the toilet and covering your head with towel (or anything that can cover the head)..insyaALLAH, rahmat Allah mencurah-curah ke dalam buku amalan...huhuhu

bersahur dengan rumet2 di bilik, dengan penuh rasa hepi menjamah santapan berupa kurma, susu fernleaf kuat dan biskut kering...huhuhu...ija makan nasi semalam punya dengan ikan masin berkuah air putih...nampak dhaif sangat, tapi bagi kitorang, itu biasa aja...bahkan sedap...alhamdulillah kenyang bila makan ramai2, insyaAllah...hihihi~

bulan ramadhan ana hepi sangat, sebab semalam dapat join jemaah taraweh di surau kat bawah, imam adik2 sem 2..huhu semoga Allah beri rahmat, amien ya Robb...bahkan permulaannya adalah rahmat bukan?

kepada semua ummat yang beragama islam, jangan pernah wujudkan alasan untuk ponteng puasa, kecuali yang dibenarkan cuti oleh BOS besar kita, Allah SWT...hehe...termasuk ana bila 'sahabat baik' menyapa...dengan harapan dia akan menyapa pada hujung2 bulan, ataupun janganlah sapa dulu skang ni, pun boleh..amat dialukan..hohoho..

may Allah bless all the mosleem who fasting dalam bulan ramadhan dengan ikhlas untuk mendapatkan rahmatNya...insyaAllah~

wassalam

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...