asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Monday, September 13, 2010

_aidilfitri 1431H..

in the name of Allah..

assalamualaikum...

alhamdulillah..allahuakbar..

ramadhan telah berlalu dan syawwal menjelma kembali..subhanallah, terima kasih ya Allah~

walaupun syawal ini ana sekali lagi ndak balik raya (sob3..T_T), namun dapat jugak ana merasa ketupat dan rendang di awal pagi raya (sebagai ganti burasak dan ayam likku')..like wanna cry out loud for the cherish and the sadness..

menumpang di rumah nenek kepada sahabat sekelas, naseb bek kami ramai budak sabah.so xdalah kekok sangat.depa pun ok jek,kami dilayan bagaikan puteri..ahakz~

malam raya dalam suasana kampung yang betul2 kampung, orang sibuk men mercun (ana men bunga api jek ngan ija, jubi, kak wendy dan aca) hoho...dan ana surrender awal, huhu..mo pekak telinga dengar bunyi mercun depa..huhu

pagi raya, dah kena kejut oleh ija pukul3a.m...rupanya dia nak PU (bahasa med,hehe) laa..ija kena siap awal,dia nak terbang ke sabah...jeles T_T..dan tinggallah kami berempat merempat lagi dan lagi..

solat sunat raya di masjid Jitra (ana tak sempat glance nama masjid,tanya makcik pun dia taktau ngaaa)..sebak masa takbir dilaungkan.teringat zaman2 solat sunat raya ngan mak dulu,huhuhu...allahu robbi...

selesai solat sunat raya kami konvoi p beraya di rumah pak su pakcik (tok kawan)..makanlah rendang ngan nasi beriyani..huhu..sodap gak..perjalanan kami berakhir lewat malam sebab mak kawan nih nak habiskan rumah2 yang berbaki, sok depa dah nak balik perak...kami pun ikutlah seperti anak itik membontoti ibu itik..ngaaa~


on the way p umah pak su,sempat lagik snap..adesh!
nih purdah lukisan,hekhek



ini kuih yang cute..saja ambik sikit,nanti ambik banyak tak habis~



hehe..ni gambar ana bersama makcik dan anaknya,
dan geng2 sabah yang menumpang kasih bersama (kecuali ija)

cabaran beraya di rumah orang adalah menjaga aurat..jangan dedah sedikit pun..alhamdulillah,misi berjaya jugak..hehe rasa bersyukur...lau kat bilik nih rileks jek,dorm pompuan yang disekelilingnya rumah banglo yang kenkadang jek datuk2 tuh mai tengok rumah depa..hehe so,aman~

..dan..
jazakumullahu khairan kathiran..(betul ke ayat tuh?hehe) to all the family members of my kawan...terima kaseh yer..may Allah bless you all, dan balas budi baik kamoo..insyaAllah..salam aidilfitri..

dan to readers,ignore mana yang patut,huhu..eid mubarak,may Allah bless you all..

wassalam..



9 comments:

n0vemBer zuLu said...

=)

slmt raye!

bila start kelas?

isnin ni start keja... ahh malas nye..... rasa nak dok rumah je. kan best dpt jd housewife kalo kawin nnti huhuhu

asy_syakirin said...

=)

kelas dah abes...skang praktikals...hihi

start on 19,at HSAH..insyaAllah

malas ke?jom kawin....hihihi mesti best kan?

kalo ada yg nak dengan saya lah,hehehe

nnt sy doakan kak inaz supaya jadi housewife and stop working~

hehehehehe~

amien :)

Anonymous said...

salam ziarah...
laaaa....napa edit pic tu..?lebih elok pakai purdah yg real.. :)

Anonymous said...

heheheh...
misti ade yg berkenan tuu...

Anonymous said...

nak kawin kew?..niat tuk kuar masturat.. :)

asy_syakirin said...

=)

doakan ana utk istiqamah dalam agama dan pakai purdah...insyaAllah amien

asy_syakirin said...

=)

terima kasih..insyaAllah

asy_syakirin said...

=)

insyaAllah...memang hajat utk kuar masturat...doakan ana~

Egg Head said...

huhuhu.......adei rupanya org bugis....burasa n ayam masak likkuk...lama x makan around 3 year...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...