asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Tuesday, September 21, 2010

_kehidupan kini..

in the name of Allah..

assalamualaikum

alhamdulillah wa syukurillah..

masih lagi diberikan nyawa dan masa untuk sentiasa bertaubat insyaAllah...amien...amien ya Rabb...

good life starts with good practices...apa dia good practices baya? insyaAllah, all the amalan fardhu and addition with your own effort...and good practices comes with a package of faithful and loyalty in the person itself...

haa.mencarut jer bahasa inggeris.hihi.paham2 sendiri lah,ada makna gak tuh.huhu

insyaAllah,ana sudah bertemu dengan seseorang.siapalah seseorang yang malang tuh,dan malangnya dia yang nak memalangkan diri bertemu ana..hehe hais...no komen...bila dah official,ana bincang lebih dalam...hoho~

kisah lainnya..kini hidup musafir (layak ke jadi musafir nih? hehe) menumpang di kolej jururawat sungai petani, dan sambung praktikal di sini HSAH sampailah ke hujung bulan oktober...dan exam pada bulan november,insyaAllah =) doakan ana diberkati Allah..huhu

la ni ana dok kat wad perubatan perempuan,aras 6 Kenanga 8.hihi sapa dekat2 sini datanglah melawat ek.haha.sini banyak...nope bukan banyak,tapi ramai...ramai pelatih...huuuu..

pelatih x-ray ada, JTMP ada, fisio ada, jururawat (wajib ada), MA (kami) ada, HO ada...macam2 ada...hehehe dari diploma sampailah ke ijazah dan ke master..pHD jek takdak..rasanyalah..huhu

working with them is like a funny things going around here.you know.the word PELATIH.sometimes,ana pun jadi blank..haha..but as usual,practice makes perfect ryt?then kami kena practice sehabis baik punya kat sini.patient dont give a damn,they'll let u do anything but dont molest them lah.its HARAM.huhu

ana paling rapat pun ngan HO dan jururawat pelatih...because kitorang semua pelatih.and at times,ana pulak kena mengajar dan di ajar habis2.haha.balance jugaklah.HO,they are good when they ask,but not very good when they follow nothing to do anything.bila ada MO,depa gelabah.kami macam tunggul pun ada.haha.adei,samalah kami.bila ada CI,kami mencarut..depa gelak.haha.best belajar ngan HO,sebab depa banyak tau,tapi practice more on skills.as we are oppositely different with them.huhu.kami kena mintak ajar ngan depa,pasal banyak benda on medical n medicine.and surely kami kongsi2.huhu.depa akan mintak tolong baik punya senyum,sampai depa kata,THANKS arr dik..hihi..they are good human being.but most of them are chinese and indian..mana p budak2 islam?hihi...maybe khuruj fisabilillah kot?amien ya Rabb! =)

huhu.ana tertarik dengan kehidupan HO.yelah.busy mengalahkan PM! hihi.ngamlah ayat tuh.and ada gak HO yang ana jumpa,sampai mintak tolong kami jaga patient dia (yg baru masuk) sebab dia nak p Solat sat..huhu baguslah HO nih..sanggup kena teriak dek MO,daripada dapat dosa.hihi and its a SHE.hekhek.dekat sini,HO kena clerk new case,full examination on patient.kami pun apa lagi,menyebok gak kat situ nak wat ECG lah,vital sign lah..hoo..best.MO datang,done2 jek HO tuh balik dari solat.huhu.and the MO is a chinese women.ngaaa...kami pun belajar something dengan HO sebab dia buat full physical examination.sebab macik tuh macam bell's palsy tapi bukan.half of her face could not be moved.huhu ana pun ngok gak medic nih.hihi.

ana dah assist MO wat IFC kot..intrafemoral catheter.utk cuci darah for ESRF(patient tu lah).and best gak wat tuh.hmm for who do understand what i say,alhamdulillah..huhu..and ana dah gak assist wat IJC,intrajugular catheter.hemodialysis.sedih.teringat ngan Muhammad Ammar,anak ahlia azharjaafar. T_T may Allah bless him and his family.

ok2.dah lah tuh.asyik citer bab medic jek,best sangat ke?banyak lagi ana kena belajar bab ilmu agama.adui.terasa diri hamba hina betul.hmm.doakan ana dapat taufik from ar-Rahim.amien.=) sepatutnya seorang hamba meletakkan anatomy tubuhnya seperti gambar di bawah,insyaAllah...

klik gambar if mo nampak jelas.hihi =)

may Allah bless..penat menaip.nak p rest2 before menghadap ngan empunya diri ini,the Creator.insyaAllah...=))

wassalam


2 comments:

n0vemBer zuLu said...

tahniah~

jeles la huhu

asy_syakirin said...

alhamdulillah...=)

jazakillah

tapi tahniah untuk??? hihi

ndak paham nih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...