asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Thursday, December 22, 2011

alhamdulillah

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt :)

hehe

lama nda meng-update belog. sedikit bizi yah dengan dunia. grr. hampeh sungguh -_-"

hmm..sudah kembali ke tanah air terchenta. alhamdulillah perjalanan selamat dengan sedikit ujian yang sungguh mencabar ketahanan fizikal dan keyakinan diri pada Allah :')

berterima kasih dengan sangat! alhamdulillah!

hee ^^

gumbira lah bersama2 dengan keluarga. bersyukur hanya pada Allah. pemilik segala yang ada di langit dan bumi. alhamdulillah.

final result lulus sudah. induksi habis sudah. berjalan ke Langkawi sudah (hot ok hot). berkampung di epot menanti flyt sudah. balik ke rumah pun sudah.

apa yang belum?

cukup. Allah sudah bagi kecukupan dalam segala hal. mashaAllah! alhamdulillah.

ke Langkawi tanpa berbekalkan kekayaan, hanya berbekalkan amanah yang diberikan oleh Allah melalui pengajar dan pengarah. maka hanya tinguk2 dan mendalami kebesaran Allah tanpa bisa merasai pantainya (akibat bizi dan tidak di ajak, haha) sedih..tapi alhamdulillah. inshaAllah dapat menguatkan dan meningkatkan rasa syukur dalam jiwa. antara dunia dan akhirat, lagi penting akhirat :)

membaca belog2 lain. alhamdulillah. saya bersyukur Allah SWT masih kekalkan hati antum semua dalam usaha atas iman. bersyukurlah anda-anda semua!


Alhamdulillah...

tapi saya macam mana?

***

doakan saya.
doakan saya.
doakan saya.
lemah diri tiada terucapkan.
hanya Dia bisa merungkai
segala yang terpendam di dasar yang dalam.
sediakan bekalan untuk ku bawa bersama.
dalam liang tujuh kaki dalam.
juga di bawah panasnya sejengkal mentari.
izinkanlah ya Allah.
inshaAllah..
Allahumma amin
Allahumma amin
Allahumma amin

-jazakallahu khairan kathira-

***

memasuki alam rumah tangga yang tangganya hanyalah satu iaitu depan rumah bapa saya. haha. jadi..mari menjadi suri rumah yang x berapa seri nih (sayalah tuh). haha. bersabarlah wahai bapa, adik dan abang..masih perasan diri tu pelajar walhal sedang memasuki episod tua. ikut tahun hijrah saya bakal memasuki usia 24 tahun. hehe. tuaaaaaa~

ohhhh..sedarlah wahai diri..jasadmu bakal shut down kerana telah tiba waktu yang ditetapkan. fikirkan.


T_T


wassalam


3 comments:

uji said...

Sori beb.....

~PENCHENTA~ said...

Eheh.
Marilah kita kawin. Kekeke

Nanti jangan lupa jemput kawan2 kat sini. Eheh.

asy_syakirin said...

uji:

its okay :)

Penchenta:

hehehe..jom! <--- bersemangat waja.
inshaAllah nanti dijemput..amin inshaAllah...doakan ya :D

jangan juga lupa jemput saya di sini. hik3

^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...