asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Monday, January 9, 2012

_donut..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt :)

alhamdulillah, Allah beri penghidupan untuk bekalan kematian. erk. mesti beringat, hidup cuma satu persinggahan, ye dak?

sedang menanti datangnya surat panggilan untuk penempatan wajib (kerja, kerja, kerja. fening di buatnya. haha) baik buat kerja agama. hehe :D

ok..apa kes tajuk donut nih?

haha..

FYI, saya ni adalah penggemar donut yang hebat. sangat suka makan donut. entahlah kenapa. mau kata ada darah2 mat salleh, ndada jugak. haha. Allah bagi suka.. heee~

jadi, atas ketersukaan yang besar itu, saya pun belajar-belajarlah buat donut sendiri. untuk lebih puas hati dengan kebersihan dan cara buatnya. bahan-bahan inshaAllah yang halal dan bersih :)

sudah dua kali buat donut hiasan coklat. donut biasa jak, tapi yang atas dia tuh coklat. sedapnya..hehehe


-saya budak baru belajar, maaflah kalau bentuk nda sekata dan comot-
hihi

hehe...comot dan tidak kemas ya donut yang saya buat. haha. ndapa..permulaan..nanti sudah biasa, ok sudah tu. inshaAllah.

adik2 pun suka dengan donut nih..saya lagilah bertambah2 semangat mau buat. abang saya pun suka..bapa makan satu jak. pantang sungguh makanan manis. seram katanya tengok orang yang ada penyakit kencing manis (diabetes). huhu fahamlah kenapa dia tak berapa suka. tapi ambil hati anak, makan sebijik jadilah kot nohh? hehehehe

:D

dan saya pun bahagia.

bab makan donut, saya boleh makan sepinggan (dalam 6-7 biji saiz yang comel2). tapi beransur-ansurlah. bukan telan sekali. itu pelahap namanya. haha. suka sangat, tapi yang saya buat sendiri lah. kalau beli dunkin donuts or big apple, xde duitnye. hahahaha :P

baik buat sendiri, berbaloi-baloi :)

donut ni simple jek, tu yang saya suka buat. kuih yang susah2 saya x pandai. haha. jangan ketawakan saya ya. hehe

ada jugak angan-angan mau berjual donut, tapi...err...hehehehe saya suka, xtahulah orang lain suka ka tidak. lalalala but on top of that, saya lagi suka bagi adik-adik saya makan donut daripada saya jual. haha <--- tiada fikir bisnes langsung! huh!

jadi kesimpulannya, saya suka makan donut! itu jak.

haha..maaf2 kalau entry tiada input yang bagus. saya suka baca blog anda semua, tapi saya kalau update blog susah mau bagi yang best2. urgh! oh cik otak, silalah berkembang!

huhu.

maaf maaf maaf.


wassalam.

8 comments:

~PENCHENTA~ said...

wuuu. pos sini lah. O.O

asy_syakirin said...

penchenta:

wee..

mai datang sini lah..

heehee~

^^

ank_ayah said...

Assalamualaikum!!
Alhamdulillah sedap tuh. Hehehe tp buat sy geram je! Huhu sy pun hantu donut,gila2 punya peminat donut. Haha. Suka beli kat dunkin. =D

Pernah juga buat sendiri tp masih tk pandai bentuk. Huhu

sofya myra said...

BGI BAA SINI , SATU PUN CUKUPLAAAA..HUHUHUUU..BILA LA MO DTG SINI NEH.. PNAT MNUNGGU..HUK2..

asy_syakirin said...

ank_ayah:

waalaikumussalam..

hehehe...samelah dengan kite! :D

dunkin donuts besau2, memang best..hehehe inshaAllah boleh buat tuh..teruskan usaha ^^

saya pun xpandai bentuk sangat lagi..huhuhu masih di peringkat belajar :)

asy_syakirin said...

kak sofya myra:

huhuhu...inshaAllah kak :)

lau p sana inshaAllah azam nak bawa donut.huhu

maaf kak, buat akak menunggu, aduhh..mood swing this week..masalah kite2 jugak, tiap bulan 'kawan' kita datang :D

inshaAllah ya kak..maaf2 ya kak..

:'(

nanti saya roger..inshaAllah minggu depan mungkin :) inshaAllah~

sofya myra said...

ORAIT YUNX..ITZZZ OKEH!HUHUHU..WINDU!SLM SYG SLU..MMUUAAXXX! >3

asy_syakirin said...

kak sofya myra:

jazakillahu khair kak :D

inshaAllah..

^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...