asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Wednesday, February 8, 2012

_life goes on..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

salam Maulid Rasulullah s.a.w..

semoga cara hidup Nabi s.a.w jadi cara hidup kita juga :)

ehe.

saja lama nda update, lagipun xdak idea. sekadar suka jadi silent reader buat masa ini. walaupun masa banyak terluang dengan...errmmm...ehe, adalah.. :P

sempena maulid Nabi s.a.w, saya buat brownies, untuk pertama kali dalam hidup. inshaAllah, Allah bagi sedap. ehe. dan petangnya, goreng french fries, hidang dekat adik beradik. wee. depa happy, saya pun makin happy. alhamdulillah.

nak mengajar adik-adik tentang agama, bukan mudah. payah ada. tapi kalau minta dekat Allah supaya dipermudah, inshaAllah Allah bagi mudah. huhu. cakap berbelit, pokoknya cuma Allah bagi mudah...

jadi saja buat spesyel, buat brownies french fries segala, nak bagitau depa Nabi s.a.w tu sungguh spesyel. uhuk3.

juga belikan depa kayu sugi, ajar cara nak guna. best guna kayu sugi, mulut jadi wangi. paling best, ia sunnah Nabi. orang mungkin nampak pelik, gosok gigi guna kayu, aha, but it worth it. to our health, and in the hereafter. inshaAllah.

cuti nampaknya semakin panjanggggggggggggg. entahlah. mau revise pasal medik pun, agak2 malas jugak. oh, penyakit hati yang paing dibenci! isk!

***

asyik teringat dekat mati. teringat dekat kubur. liang lahad. oh. sentap sungguh. mesti bersedia, kiamat kecil pasti menerpa setiap insan.

asyik fikir pasal dajjal, pasal kiamat, imam mahdi siapa, bila Nabi Isa a.s nak turun semula, dan kesesatan orang2 kafir terutama Yahudi. Allahuakbar..

as life goes on.. i need to prepare.. things.. everything..

so, mati itu pasti. just beware. cepat atau lambat, tetap mati. oh. sentap laju laju.




wassalam..

2 comments:

sofya myra said...

slm baya, baya yg baik hati, slmbut bayu myapa d pgi hari,sjuk bgai sttis embun d dini hari..

ummi pun slu trgt mati skrg ni..tp ishh..iman n amal,msh snipis kulit bwg, mlh lbh nipis lg..bbanding dosa yg mnimbun2, hri2 buat dosa, taubat tdk juga..huh..apa nk jd..rmh dh kta pergi, kbur dh kata mari..msh lg xsdr2 dri..tp baya, tlg doakan ummimu ini..yg slu alpa n leka ya?tlg igt2kan ummi, akn mti, akn dunia yg bkl terfana, n akn akhirat jua yg kkal slmanya! huhuhu..

smg kta dpt btmu lg, my dear swit2 baya..lau mo tgok ummi nya new pets, dtg la umah..cumil2 bha mcm bya juga..ahax2..namely ..teddy n darly..baya sukakh, sma e2 ..hamsterzzzz?hahahh..xda anak mo laynz kan, lynz la hammies2 cumil ciptaan ILAHI ni, thbur jga hati..hurmmmmmm..

k la..da mcm srt cinta la pla bjela2..jz wana say, i miz u..mch love..4m ur ummi..insan biasa yg pnuh dosa! :'(

slm syg..slm kshmsra..slamanya, insyaa allah..! <3

asy_syakirin said...

waalaikumussalam ummi terchinta :)

sedangkan ummi cakap begitu, apa lagi saya ummi...huuuuuuuu T_T

dosa bergunung, Allah dan malaikatNya saja yg tahu. oh...itupun masih kurang lagi mau beramal...lemah bebeno rasa...

inshaAllah ummi, kita sama2 doa untuk masing2 ya. saya lagi perlu doa ni..supaya sentiasa kuat. oh! doakan jugak supaya dapat menikah (awal). hahahahaha. supaya ada yang dapat bimbing ke jalan yang lurus inshaAllah...AAMIIN,,,,

suka suka suka...mesti cumil macam ummi jugak kan? hihihi inshaAllah ummi, jika Allah izin, boleh datang rumah ummi lagi..ziarah2...rindu mau borak2 dengan ummi... :)

ummi, inshaAllah kita jumpa lagi ya...inshaAllah :)

x di dunia, semoga berjumpa di syurga sana...AAMIIN...

salam chinta dan kasih buat ummi jugak..,yang disayangi... ^^

inshaAllah, always! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...