asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Thursday, June 17, 2010

_tiada lagi..

in the name of ALLAH..

tiada lagi yang ku harapkan
tiada lagi yang ku impikan
biar aku sendiri tanpa dirimu...

(wah3,tukar hangen ke naik hangen?keng3..) haha, saja buang tebiat..

alahai,jiwang plak minah sekoq nih. bukan pa,sekali tak sekala pun. hihi

kadang2,sulit untuk dikatakan apa yang bermain dalam fikiran ana dalam tempoh berada di pondok usang peninggalan mak. oh! siapa ana untuk judge ianya usang? its not an appropriate word la honey~ then what?

teratak usang...haa...dah 10 years ++ kitorang tinggal kat sini. terlalu banyak kenangan manis,senda gurau,tawa bahak (aa?),sedih pilu duka dan nangis...semua kat sini...sebelum rumah yang dulu2 tuh terbakar. tragedi oktober.huahua.takdalah.tragedi ngeri dalam hidup...mengenangkan mainan2 yang turut terbakar sekali dengan rumah.huhuh

sudah terlalu lama,dan terpahat di hati..sampaikan bila ana fikirkan kembali,sheesh! its hard dowh,but worth it.tiada lagi yang ana harapkan untuk kenangan2 lalu.biar sekadar bermain di minda.menjadi saksi bisu untuk segalanya yang telah berlaku dan terjadi antara ana dan mereka.

ana suka bersendiri.kenapa ya?ana pun tak faham sangat.sangat2 tak faham.bisikan hati memujuk saat demi saat.salahkah ya?

***
ai?sejak bila ko di sini nih?bila lagi ko balik?

eheh...dah seminggu lebih dekat rumah pren...ada majlis kawen macam nih,baru tunjuk muka.hihi malas jalan bah...(memang pun)

owh...jadi amacam kau sekarang nih?ok jugak?sapa boy baru?

hahah! ko nih...ndada soalan lain bah...

iyalah...aku tanya jak kalau ada..hehe

adalah mot...dua...eh,puluh ribu...hahah!

ai,alim2 pun playgirl jugak?

hahaha! ko nih,ndadalah...aku main2 jak.ko amacam?anak sihat?mana kakakmu?ok juak durang?(kena pandai lari dari tajuk)

iya..sihat bah,ko nampak aku disini nih...anakku ok jugak.tapi nakal betul bah..eii,geram aku.si nani ada di rumah dengan anaknya.

***

huhu.antara kalangan mereka yang baru sedar akan kehadiran ana di kampung nih,setelah hampir dua minggu menjeruk di rumah.haha.comot,rakan seperjuangan buat jajal suatu ketika dahulu.yang membuat ana banyak istighfar...astaghfirullah,semoga ALLAH bagi hidayat.

I'll pretend that I'm a woman for now
It's difficult, it's difficult
To soothe a wounded heart


mencari penawar dengan kembali pada Tuhan,salah satu ruang terbesar yang menjadikan hati lapang dan tenteram.yeehaa! apabila madah berpuisi indah dalam taubat seorang insan seperti.....

that wounded heart should be treated.hardly broken inside,but deeply cured with the voices of hidayat.insyaALLAH,thank you ALLAH for not letting me astray more...LoVe!

i regret bad things,and i never feel proud of it.but that were part of me,lies on my mind,and will till the end of time.thats what made me realize,life is not to fulfill your dream,but to fulfill what ALLAH wants us to do so.its different yar...huhu

hoping to marry a prince charming (AHAHAHA,slumber jer...) is a dream,yet ALLAH maybe do not liking it..
dreaming of having a cute and beautiful look by make-up-ing the face, but ALLAH surely doesnt like it much..
standing in a high position,having the title of 'mem besar' (i mean nak jadi kaya raya) is a dream,but maybe ALLAH want me to be grateful in my liftime..


So give me reason to prove me wrong, to wash this memory clean
Let the floods cross the distance in your eyes
Give me reason to fill this hole, connect the space between
Let it be enough to reach the truth that lies across this new divide

theres no reason(s) to erase all those memories away.for me,i'll take it as my property that i'll never gain back in the future once i left it just like that.not very hard to keep,but its hard to forget...insyaALLAH...i'll keep it.






maybe now i'm different from you all,but believe me i still loving you~

dan tiada lagi yang kuimpikan for those memories had passes di angin bayu.haa...let me with my peace.

wassalam

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...