asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Sunday, March 6, 2011

_semasa bosan...

in the name of Allah

assalamualaikum wbt :)

bosan ke kak?

***

pada suatu hari..kami berdua sangat bosan..tiba2 kak juvilyn memanggil diriku (yg perasan muda ini walhal lebih tua dari kak juvilyn,eh?)..

'baya,ke mari kau..cepat..sini tengok nih'

daku dengan cergas menyahut cabarannya..dan melompat ke tutttt...


'apa dia tuh?'

'ni nah..'

'owhh...errmmm...bijak sungguh lah dia berhujah2 untuk pertahankan diri dia...padahal bingung sendiri...ndak pahamlah tuh kan...haha'

(p/s: lupakan jika tidak faham slang kami :P)

juvi hanya berdiam diri...fokus sangat tuh...huhu lau hantu berkepala tigak pun lalu dia tak perasan kot...weee~

daku pun terbit rasa kenakalan...

'cuak ko klik yang nih..'

'apa nih?'

'try jak lah'

juvi pun hanya menurut kehendakku..mengklik satu link di u-tiub..

'owhhhh...cara pakai selendang?'

'bukanlah..itu macam pashmina..uhuhu...'

lalu kami berdua serentak mengeluarkan bunyi yang sama..

'EH??'

'la...dia kasi jadi niqab plak...cantiknya...kan???'

'aku mau buat...ada kan ko punya satu?kan kan kan?'

juvi hanya mengiyakan..haha...dan kemudian kami pun beraksi...TING! timbul satu lagik idea yang entah dari mana datangnya...

'neng,pinjam selendang mu..hehehe'

yes! kami sudah ada dua selendang untuk di pakai sebagai entah apa...hihi jadi kami pun meniru lah apa yang ditunjukkan oleh kakak dalam u-tiub itu...sambil membetulkan seledang masing2..

'TA-DA!!! aku siap...jom ambil gambar'

ini adalah kebiasaan budak perempuan yang bosan duduk dalam asrama sementara geng lain pergi entah ke mana..huhu

kami pun menanti ija, jiah dan linda untuk buat seprais..hehe

'seprais!!! hehe...'

'ai..apa kamu pakai nih?hahaha'

'jom buat sama2..,pinjam 2 lagik selendang jiran...cepat...'

***

dan segalanya SIAP dengan jayanya...projek tidak dirancang yang timbul kerana kakak di u-tiub itu...dan erk?

lalalala...


-cuba teka saya mana satu?ekeke-

sahabatku...daku cintakan kamu kerana Allah...percayalah...hatiku ini terisi dengan kenangan kita...huhu sangat sayang dan cinta kamu!!! :)


p/s untuk diri saya:
- kalau bosan tuh buat lah sesuatu yang berfaedah sikit...ini...tsk! T_T
- jangan kuat bermain dengan dunia...jangan tertipu dengan cermin ataupun kamera leptop..
- hidup hanya sementara,akhirat jua selamanya...

*insaf*

wassalam..

12 comments:

mhafiz_ydin said...

Haa.. berpakaian ala ninja.. pembelajaran yang berfaedah dunia akhirat..

PIANED said...

bukan yang paling kanan yang pkai selendang hitam ka?...huhu

n0vemBer zuLu said...

hey nak tgk link u tube tu gak boleh? ape ye? nak try gak hehehe i ade selendang baru beli u know huhu.

selendang tu i pakai lilit mcm yuna huahua tp part depan tarik labuh la x de tertonjol sgt ahahah

asy_syakirin said...

mhafiz_ydin:

just if all people think like u..there will be no doubt i could practice it everyday..(aiseh ckp omputih plak,bagus kalau betui uhuk!)

insyaAllah..semoga ada manfaatnya~

asy_syakirin said...

pianed:

ehe..anda yakin dgn jawapan anda?

tutt...

wallahu'alam~

asy_syakirin said...

kak inaz:

ehehe...ya ka?macam yuna sy ndak penah pakai lagiklah...weee :D

nih link berkenaan...jom reramai memakai cara sebegini...ehehehe

http://www.youtube.com/watch?v=6tmbr41i4j4&feature=related

1 thing jak sy kompius nih...tangan budak pompuan yg jadi model tuh ada tattoo..hmm wonder if she is muslimah or what..terus kami beranggapan bahawasanya dia just converted to islam...AMIN :)

asy_syakirin said...

to kak inaz again:

hehe...tapi in the beginning of that video,she said 'assalamualaikum..'

hee :)

asy_syakirin said...

to kak inaz again and again:

adeh...ada confession...she was a muslim,and now she's not~

astaghfirullah wal nauzubillah!!!

:(

T_T

PIANED said...

saya sangat lah yakin.....nasib nda boleh taruh...klu tak saya bertaruh rm100....haha

asy_syakirin said...

pianed:

haram bertaruh...ekekeke...

yakinlah sangat...lalala~

Alfarisi said...

have a look at "Explaination" vid in her channel..huhu

sob3...

asy_syakirin said...

alfarisi:

ya...sungguh menyedihkan...

sob3..T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...