asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Sunday, August 21, 2011

_dugaan hamba 2..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

semoga sihat2 walafiat semuanya, dapat beramal sepenuh tenaga hanya padaNya..21 Ramadhan, fasa ke tiga..siri pelepasan daripada api neraka. inshaAllah. doa doa doa. amin..

masuk fasa ketiga, Allah hantar satu makhlukNya pada saya. saya kena chicken pox. to be true,saya sudah kena masa umur 6 tahun duuuluuuuuu...dan skang, kali kedua. nampaknya imuniti kurang memuaskan. hukhukhuk

Allah maha kuasa, makhluk tiada kuasa. :)

hari kedua. low grade fever. bintik2 comel merajai beberapa inci of my body. jangan risau baya, mau balik sandakan sudah :D

serba ringkas macam mana kantung warna putih terhasil.

orang kenal chicken pox as cacar air. sakit tuh, biasalah. pening, uncontrollable headache. memang agak teruk jugaklah..

merebak melalui sentuhan direct dengan pesakit dan droplet. it's a contagious disease. penyakit berjangkit. huhu. jangan dekat dengan saya tau.

virusnya namanya varicella zoster. cantek kan namanya. tapi sakit bila bertandang ke kulit. biasanya budak2 kecil jak yang kena, tapi tidak mustahil untuk orang dewasa kena (macam saya). jadi ibu-ibu sila awasi anak anda. kalau terkena, jangan biar dia garu ya. sesungguhnya memang gatal.

T_T

masuk kali ini, sudah dua kali ujian Allah bertandang di bulan Ramadhan. Allah. Engkau maha mengetahui segala sesuatu yang terbaik untuk ku. semoga ujianMu ini Kau limpahkan diriku dengan pengampunan dan berkah dalam bulan Ramadhan. :)

kawan2, jangan lupa tambah gear amal ya, fasa ketiga dah ni. dah nak habis dah bulan mulia nih :( jangan biarkan dia berlalu tanpa amal walaupun sekecil-kecil ucapan zikir dalam hati. inshaAllah..

kejar lailatul qadar semahu-mahunya! biar bersungguh-sungguh hingga ke dasar jiwa. inshaAllah, Dia maha Melihat segala sesuatu di muka bumi ini.


bah..mari masak bubur untuk kesihatan badan! ehehe :D


wassalam..

4 comments:

penchacaiz said...

pergh chiken pok! gua kne time kolah rendah. 2 minggu cuti!

btw, sakit luaran ialah rahmat. sihat yg sebenar ialah iman dan amal yg ok.

syukur sabar. free2 dpt pahala.

asy_syakirin said...

penchacaiz:

haa...memang saket. cuti doktor bagi 5 hari jek, sebab dah nak cuti raya dah pun..beraya dengan tompok2 hitam la jawabnya..huhu

inshaAllah tengah bersabar..amin dapat pahala free...amin~

umu6point said...

Assalamualaikum Baya..

wahh...nampaknya baya x leh balik beraya di sabah. nanti berjangkit dengan penumpang lain..hehee.. yeay, x leh naik flight. kalau nak balik gak, kena berenang la nampaknya..hikhik :)

Semoga Allah swt beri kesabaran pada baya dalam menghadapi ujian2Nya.

err...time raya pakai niqab. cun tau. jadi x ada la risau sangat dengan kesan tompk2 hitam tu..hihi

asy_syakirin said...

kak umu:

waalaikumussalam..

hehe..inshaAllah, nak balik jugak :( huhuhuhuhu semoga lepas la..dah 2 tahun x balik raya.hee~

terima kasih kak..skang ni tengah menahan kesakitan yang melanda seluruh tubuh.huhuhu sabar2..hihihi

inshaAllah, kuatkan azam untuk pakai niqab.hehe sekali orang tekejut tgk perubahan.ehehehe... :P

makaseh kak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...