asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Saturday, April 30, 2011

_imperfect..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

siapa yang rasa dirinya sempurna? sila angkat tangan, perkenalkan diri, dan mengaku bahawasanya dirinya perfecto..sila lah..

***

jika dirimu dilanda kekecewaan, utuskan kalimah pada Tuhan..
jika hatimu tidak tenteram, sedarkan hatimu daripada lamunan..
jika jiwamu dalam kebingungan, menangislah di hadapanNya jangan berdiam!
dan..
kiranya itu tidak memberi sebarang perubahan, sedarlah sesungguhnya dikau pergi ke selekoh yang jauh dariNya..

benar..saya tidak sempurna.dan bagi saya tiada siapa pun yang sempurna..melainkan kesempurnaan pada Allah..

setiap manusia itu diberikan perasaan.perasaan yang samada boleh dibendung, ataupun perasaan yang hanya boleh dilepaskan begitu sahaja..perasaan ibarat flatulence, tidak dilepas terasa sakit, diluah malu padaNya.. (jangan tanya apa itu flatulence.hoho)



amarah
benci
kecewa
merajuk
suka
gembira
sedih
geram

bla bla bla..

Allah menjadikan manusia dengan keindahan akal.digunakan untuk kebenaran..dan hanya kepada yang haQ..yang haQ..yang haQ..

"baya, kau tidak boleh melihat sesuatu kekurangan sebagai keburukan.kerana kau juga bakal 'buruk' dek kerana keburukan yang sedang kau lakukan, yakni melihat sesuatu kekurangan sebagai keburukan!"

haila badan.fikiran runsing minta dijauhkan..sedapkan hati dan perasaan dengan janji Tuhan..mungkin ada yang bakal tidak faham..atau buat-buat xpaham..atau langsung takmau paham! haaa...sudah2...lebihkan hatimu kepada Allah, semata-mata~

Allah sahaja bisa menilai.
Allah sahaja yang bisa menghukum.
Allah sahaja yang bisa memberi kebaikan dalam setiap pemandangan.
Allah sahaja yang maha KUASA.
maka Allah sahaja yang MAHA SEMPURNA..

i just need some air.
some spaces.
some ideas.
and forgiveness from my Lord.
see.
i am imperfect.
see..i mean look deeply..inside!

together with this, i sincerely want to say SORRY for those who think i am not a good person, because i am not. i have sins, little good deeds.but as a reminder for me, Allah is MAHA PENGAMPUN akan hamba-hambaNya yang berdosa..which is me.. T_T

forgive me as i am not a good friend or person in your life..i am imperfect..

till then..if i am still here, and alive..


wassalam


4 comments:

~PENCHENTA~ said...

Saya pun. T__T

Saya bangga punyai Allah yang perfect. :)

Wow. Siapa ada pakwe yang lagi bagus dari kekasih saya? :P

asy_syakirin said...

penchenta:

T_T

inshaAllah..

ok,sapa pakwe yg lebih bagus dari saya punya?

lalalala~

KHANDALAWI_86 said...

Salam...

Sabda Baginda SAW mafhumnya "Umat Ku akan terbahagi kepada 73 golongan dan hanya satu golongan sahaja yang akan masuk Syurga". Sahabat R.hum bertanya "siapakah golongan yang akan masuk Syurga". Sabda Nabi SAW mafhumnya "Mereka yang mengikutiKu dan SahabatKU" (lebih kurang atau seakan-akan sama).

Semua kita menganggap bahawa kita lah yang akan masuk Syurga (orang-orang yang hanya buat usaha dakwah Tabligh). Kita jangan fikir bahawa kitalah yang akan masuk syurga, orang yang tak pernah keluar 4 bulan, 40 hari & 3 hari tapi amalkan agama dalam kehidupan. Ulama iqram bagitau, "orang macam nie pun Allah SWT akan masukkan dalam Syurga".

so moral of the story :,
Jangan menganggap kita lah yang betul, SEMPRUNA, baik dan sebagainya. Orang yang menyangka dia sempurna (betul) orang nie mudah rosak.

P/S : peringatan untuk diri...hahah

WOWWWWW......sapa makwe yg lebih SEMPURNA dari saya punya...lalala

asy_syakirin said...

khandalawi86:

erm...hehe peringatan untuk saya jugak...inshaAllah...amin~

saya banyak makwe (girlfriends-kawan perempuan), jangan pandang seblah mata..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...