asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Sunday, April 17, 2011

_tidak mahu dilihat..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

pada suatu hari, saya approve satu friend request di muka-buku (erk..sosial kak! uhuk2)

dia bertanya kepada saya..

"u takda gambar ke dalam nih?"


i jawab la (ewww..ber i-u plak..haha)

"haha..takda..muka i tak cantik nak letak kat dalam tuh :P"

dia jawab balik,

"aiyo..u ni kedekut la.."

saya cuma senyum sengih2.. :)

betulkah saya xda gambar dalam muka-buku?hai meh? betul...melainkan yang di upload oleh manusia2 lain, yang suka tengok gambar saya ditayangkan serata dunia (ahaha...perasannnnn)

don't ask me why..if u dare, ask lah..hehe

admit..dulu saya suka letak gambar2 yang pelik2..gambar2 perasan kiut-miut-biut..tapi, bila dah mula sedar diri tuh tak lawa mana (pada perspektif saya jak lah :P), maka segala yang termaktub dalam laman sosial itu saya delete permanently..aiseh..bercampur2 bahasa..

kan sebaik-baik wanita itu adalah yang tidak melihat dan tidak pula dapat dilihat? (mana dapat quote nih?)

mashaAllah..beruntunglah wahai wanita yang memuliakan dirinya dengan agama..inshaAllah..doakan supaya saya pun salah seorang daripada kalangan mereka..AMIN..

saya teringat akan satu sirah..saya lupa akan perawinya,yang menceritakan tentang Rasulullah saw menasihati isteri baginda (kalau tak silap Siti 'Aisyah RHA, kalau silap maafkan kepada penaip entry ini..sayalah tuh) untuk bercakap dengan seorang lelaki buta melalui tabir..menjawab pula si sang isteri tercinta, 'dia buta, mana boleh melihat diriku'..dan dibalas baik oleh Rasulullah saw..'tapi kamu tidak buta'..MASHAALLAH! :) (sirahnya tidak full ya..maaf)

jadi wahai wanita2 di luar sana..yang pernah buat macam saya dulu-dulu (walaupun sebenarnya saya tidak upload di muka-buku nuu)..yang tangkap gambar kiut-miut-biut, post di muka-buku..maka silalah padam ya..saya terjumpa akan satu blog..yang sangat menyeramkan..sebab blog tuh kumpul gambar2 awek pakai tudung yang kiut-miut-biut tuh dan post di blog..xdak keja ka hapa..erkk..maaf na terkasar bahasa..

nak tau? ni link blog tuh..fuhh..sedih diri ini melihatkan mereka2 yang jadi mangsa..dan satu lagi nih plak dalam muka buku sendiri..tapi macam dah takdak jak page dia..huhu maka berhati2 lah wahai wanita yang indah..

kalau dah boring tahap petala kelapan tuh, baik post gambar2 baby ke..gambar2 katun ke..hehe, nih kes memang xdak keja dah nak buat..macam saya..hehe


comel apa?hee~

jadi saya ada hujah tersendiri kenapa saya tak mau upload gambar2 saya di dalam sana..dan saya mau suami saya jak yang tatap gambar2 saya..ahax..over plak..

dan saya perasan yang nih saya tak cantik..wuwuwuwu

'tidak melihat dan tidak pula bisa dilihat..'

semoga dirahmati..dan semoga diberkati..wanita solehah itu seindah-indah perhiasan di dunia..inshaAllah :)

maafkan saya tidak banyak ilmu yang bisa saya kongsikan..cuma pendapat dan pemikiran kuno yang terpampang dengan indahnya dalam blog ini..huhu


salam satu umat..


wassalam

10 comments:

ummi saFi_ said...

assalam.. 'tidak dilihat n tdk pula dilihat'. i like la kak.. ameen, smoga kita n sahabat2 t'golong dlm golongan tuh.. insyaALLAH, moh tguh kn ati n cekal kn smangat! (telebih ka?? ehehe)

Ibnu Mutalib said...

Yep,
setuju.

asy_syakirin said...

ibnu mutalib:

alhamdulillah...setuju~

asy_syakirin said...

kakak ummi safi :P

hehe..baek kak..hihi

semoga Allah meluruskan hati dan mencealkan jiwa yang sentiasa terkehel semasa berjalan dalam landasan yang lurus...amin...inshaAllah... (ini lagi terlebih kak ngeeee)

penchacaiz said...

sama r

fuad ansari said...

seperti bidadari syurga.. (",)

asy_syakirin said...

penchacaiz:

huhu..wanita itu sendiri adalah rahsia..lelaki?

asy_syakirin said...

fuad ansari:

depa lebih indah daripada manusia...huhuhu~

penchacaiz said...

saya teringat akan satu sirah..saya lupa akan perawinya,yang menceritakan tentang Rasulullah saw menasihati isteri baginda (kalau tak silap Siti 'Aisyah RHA, kalau silap maafkan kepada penaip entry ini..sayalah tuh) untuk bercakap dengan seorang lelaki buta melalui tabir..menjawab pula si sang isteri tercinta, 'dia buta, mana boleh melihat diriku'..dan dibalas baik oleh Rasulullah saw..'tapi kamu tidak buta'..MASHAALLAH! :) (sirahnya tidak full ya..maaf)


sama je...

asy_syakirin said...

penchacaiz:

baiklah2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...