asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Thursday, November 25, 2010

_kitab..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

alhamdulillah wa syukurillah :) masih bernyawa insyaAllah

hari ni result dah ada.semua budak Tahun 2 Semester 2 LULUS final exam semester ini.

ALHAMDULILLAH..

dapat ranking pertama utk semester 4 daripada keempat2 kolej KKM,ALHAMDULILLAH..

seperti semester lalu juga..namun semester ini tiada yang dapat 4Flat lagi..xpa,Allah dah bagi yang terbaik insyaAllah! :D

***

ok..sebenarnya nak cerita pasal kitab fadhail 'aamal.bukan nak buat takleem di sini,tapi nak mengatakan sesuatu.huhu

baru jak tadi Allah telah takdirkan saya utk baca post kak aliaazuan pasal takleem watta'lum..alhamdulillah sangat bermanfaat bagi saya.hee dan alhamdulillah saya buat selama ini betul caranya,alhamdulillah..


(snap dan terus upload.hehe)

cuma terkadang sedih memikirkan cara yang salah sahabat sebilik saya yang juga memiliki kitab yang sama.dia kata kitab tuh best..alhamdulillah Allah buka pintu hati dia untuk beli,namun cara amal ada silap sedikit kot?mungkin dia tak tahu...SILAP SAYA! aduh...saya sudah tunjuk cara takleem yang betul,tapi mungkin pada dia saya cuma beradab..memang pun,huhu untuk dapatkan nur dari takleem bukan mudah..kena tawajjuh..subhanallah..semoga Allah pilih saya dalam usaha agama ini,kuatkan saya dalam usaha agama ini.amien~

mungkin saya perlu lebih kuat lagi utk menyampaikan sesuatu kebenaran walaupun pahit.pahit bagi saya untuk menunjukkan atau mengajarkan sesuatu kerana serasa saya,saya tidak punya walaupun sesuatu! manusia ini biasa2 saja..

yang penting adik di rumah,insyaAllah sudah mengalahkan saya dalam takleemnya.haha.MALU sendiri..dia sudah sampai ke fadhilat zikir,sedangkan saya masih lagi di fadhilat solat..huhu sadis,dek kerana kesibukan dunia..dunia2..astaghfirullah :(

doakan saya supaya lebih istiqomah dan tawajjuh insyaAllah..

wassalam

4 comments:

aliaazuan said...

Salam Baya...

Oh...rupa2nya ada link akak kat sini. Jazakilllah ye.

A'ah, betui jgk, patut akak letak gambo kitab taklim tu kat entry. X tpikir lak. Kira ok laaa Baya dh tulung snap.

Er,,,sapa2 yg nk tengok kitab taklimnye, mai tengok kat blog Baya ni.(pengumuman secara bisu).heee.

asy_syakirin said...

waalaikumussalam kak...:)

saja jah letak gambo tuh..sayang sangat kat kitab tuh,heee :D

upss..kak buat pengumuman bisu dalam blog suara bisu..hehehehe

:) jazakillah atas perkongsiannya..

PIANED said...

assalamualaikum...

hanya ingin memberi cadangan...
untuk mendapatkan semua secara perlahan, baca kesemua tajuk tapi satu hari satu hadis ataupun satu hari satu lembar...inilah cara biasa yang baik untuk mendengar semua fadhilat.....

asy_syakirin said...

pianed:
waalaikumussalam...

insyaAllah...jazakallah atas cdgn bernas anda...semoga bermanfaat~

syukran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...