asma ul husna :)

ALLAH KUASA MAKHLUK TIADA KUASA

Friday, November 12, 2010

_sendiri mau ingat..

in the name of Allah..

assalamualaikum wbt..

alhamdulillah wa syukurillah..

hari ini..badan ndak berapa sihat sebenarnya..demam yang tak jadi..hmm

astaghfirullah..mesti banyak dosa yang dah di invest! nauzubillah.. :(

***

baya,
mesti ada yang ko buat sampai gini jadinya..exam paper pertama pun dah out..haaa dosa2..dunia2..astaghfirullah..

ujian itu tanda kasih sayang dariNya..maka ingat,kau masih disayangiNya! insyaAllah~
subhanallah..terima kasih ya Allah..atas nikmat ujian ini..membuat diri hina ini sedar,dia tidak sehebat yang disangka..kerana kehebatan adalah MILIK MUTLAK MU..dan kerana hambaMu ini tiada kehebatan langsung!

allahuakbar...istighfarku dalam selubungan dosa2 dunia..

semua ini id semata..mana pergi ego terhadap dunia?dan mana pergi kewarasan yang semakin kelam?INGAT..dunia sementara,akhirat kekal selamanya!

i have no time to waste on....whatever....

***
kalut dan mencarut.itu semua kerja kau baya.
-hiba-

puas hati?

menyambung kisah makhluk...huhu

***

demam...batuk...selsema...

ini semua makhluk Allah..
yang dihantar oleh Allah..
untuk kena pada sesiapa pun yang diarahkan olehNya..
mengulangi ayat yang pernah digunakan oleh tuan punya blog ini,
makhluk menyahut suruhan Allah maybe dengan berkata ROGER BOSS!
huhu..dah2..

kita batuk..demam..selsema..kita minta siapa yang sembuhkan?
Allah..
jawapan itu sudah pasti..
tapi sejauh mana keyakinan kita padaNya?
[oh...siapalah diri ini ingin menilai keyakinan orang lain pada Allah? -khilaf empunya diri-]
seperti juga bila kita sembelit..sakit perut..cirit-birit dan sebagainya..
kita minta siapa yang sembuhkan?
Allah pastinya..
ya,dan beberapa ketika kemudiannya..
kita usaha..
makan ubat sebagai usaha menyembuhkan sakit..
usaha untuk sembuh dan meminta untuk sembuh..
dan kita doa..
doanya bagaimana?
beginikah?
"dengan namaMu ya Allah, moga dengan Panadol Actifast ini, aku sembuh dari demam ya Allah.."
gulp,telan 2bijik panadol..

-salah satu makhluk-


atau beginikah caranya?
"ya Robb, sesungguhnya dengan memakan Piriton ini,aku sembuh seperti sedia kala..amin ya Allah.."
gulp..telan 2 bijik piriton..

-makhluk jugak-
tapi..
kenapa tak doa macam ni..?

"ya Allah,jika sakit ini membuatkan aku lebih beriman dan membuatkan aku sedar akan kesilapan ku,maka aku sanggup ya Allah..dan jika sakit ini bisa menghapuskan dosa-dosa yang telah aku lakukan,maka aku juga sanggup ya Allah..dan engkau sembuhkanlah diriku dengan kekuasaanMu (bukan dengan panadol atau piriton)..dan ampunilah dosa2 hamba ya Allah..sesungguhnya Engkau berkuasa mengubah segala sesuatu sedangkan makhluk tiada kuasa.."
sambil nangis2..sebak..


-pinjam gambar album Sakti A.K.A Salman-
T_T <---huhuhu...

terkenangkan dosa sendiri yang melambak..ini sekadar untuk mengingatkan diri sendiri (dan bagus juga jika ada yang juga terkesan).keyakinan itu hanya kepada Allah semata..bukan kepada makhluk..dan keseronokan datang apabila yakin itu benar2 HANYA KEPADA ALLAH SUBHANAHU WATA"ALA..

maka kerana itu baya,yakinlah..Allah kuasa makhluk tak kuasa..

moral of the writing; kalau nak sembuh,perbetulkan keyakinan dan minta supaya disembuhkan oleh Allah semata...tak perlu minta dengan bantuan makhluk ini itu bla bla bla..

istighfar baya..ko pun banyak dosa...T_T

wallahu'alam..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...